Wat is de goedkoopste pakketdienst?

Als je als consument of webwinkelier pakketjes verstuurt, dan wil je kiezen voor de goedkoopste pakketdienst. Iedere euro is er één. Maar… laat je niet enkel leiden door de kosten. Duurdere pakketdiensten bieden vaak meer services, zoals avondlevering, verzekering, same day-delivery, geavanceerde track & trace en sms’jes.

Voor webwinkeliers dalen de prijzen op het moment dat je meer pakketten per maand verstuurt. Kies je voor pakket ‘Small’ op Montaconnect, dan betaal je bijvoorbeeld 5,40 euro voor een verzending met DPD naar Nederland of 4,95 euro voor een verzending met DHL naar Nederland. Kies je voor pakket ‘Large’, dan dalen de kosten aanzienlijk naar 5,19 euro (DPD) en 4,75 euro (DHL). 

Als je als consument pakketten gaat versturen, dan betaal je overal een ander bedrag. Bij PostNL betaal je meer voor zware pakketten en grote pakketten. Wil je dat de ontvanger tekent of dat een pakket verzekerd is tot 5.500 euro? Dan is het pakketje nog iets duurder. Voor een brievenbuspakketje tot twee kilo betaal je 4,50 euro, maar houd rekening met gemiddeld 7 tot 9 euro voor een groter pakket (tot 10 kilo). DHL rekent scherpe tarieven. Voor een brievenbuspakketje betaal je 3,95 euro. Ga je een pakket versturen? Dan betaal je 5,75 euro tot 8,75 euro. Dat scheelt gemiddeld een euro. De derde grote verzender in Nederland is DPD. Hier betaal je gemiddeld 3,90 euro (ParcelLetter) tot 9 euro (10 tot 20 kilo) voor een pakketje. DPD biedt track & trace en een bezorgtijdvak van 1 uur.

Als consument is het dus slim om te kiezen voor DPD of DHL. Wil je als webwinkelier pakketjes versturen? Connect dan met MontaConnect. Wij hebben koppelingen met vrijwel alle grote pakketdiensten en zo betaal jij altijd de scherpste prijs. MontaConnect is eenvoudig te integreren in de meeste populaire CMS-systemen voor webshops.